You are here:

ПРОЛЕТЕН ПАНАИР НА ЗАНАЯТИТЕ 19.04.16г – 24.04.16г

Уважаеми колеги и приятели,
Регионална Занаятчийска Камара – Пловдив
Ви кани да участвате в Пролетен панаир на занаятите
от 19 април 2016 г. до 24 април 2016 г. (включително)
вторник,сряда,четвъртък,петък,събота и неделя
с
ПЛЕНЕР ПО ДЪРВОРЕЗБА
от 20 април 2016 г. до 23 април 2016 г. (включително)
сряда,четвъртък,петък и събота
който ще се разположи на ул. Райко Даскалов /бившата Узун чаршия/
Организатори:  Община Пловдив, ОП – Туризъм, Регионален етнографски музей -Пловдив и
Регионална Занаятчийска Камара – Пловдив.
Условия за участие:
Съгласно регламента право на участие имат всички членове на РЗК от цялата страна с :
          платен членски внос;
          атрактивно облекло;
          демонстрации.
           Поради липса на достатъчно място, Ви уведомяваме, че не всички заявки ще бъдат одобрени. При много кандидати от един и същи занаят ще бъдат допуснати най-атрактивните. Искаме да направим за жителите и гостите на гр. Пловдив, истински празник, в който да покажем занаятите като начин на изработка и тяхното разнообразие. Няма да бъдат толерирани и включвани за участие майстори, които не са спазили условията на организаторите в предишни издания на Панаира като: липса на атрактивно облекло във всичките дни на Панаира, липса или символични демонстрации, наличие на изделия, които очевидно не са изработени от майстора или носят откровен кич. За целта ще има комисия, която ще одобрява участниците и комендант на Панаира, който ще санкционира и отстранява участници , които не отговарят на горепосочените условия.
Предоставяме шатра /отворена/ – 9 м2и с възможност да се ползва от двама участника по ½ – 4.5 м2.  Маси и столове се осигуряват от участниците.
Пленера по дърворезба ще се проведе от 20 април 2016 г. до 23 април 2016. Регламентът ще бъде публикуван допълнително. Участие в Пленера могат да вземат майстори-дърворезбари от цялата страна. Повече подробности може да получите  на тел. 0879 83 95 77.                           
            ВНИМАНИЕ: Шатрата се ползва единствено и само от майстора-заявител. В случай, че на шатрата има други хора, други изделия, които не са изработени от майсторите или  се установи, че майсторът е подал невярна информация в заявката относно демонстрациите и атрактивното облекло, си запазваме правото да ги отстраним от Панаира на занаятите.
За да заявите желанието си за участие, трябва да изпратите копие на майсторско свидетелство /за тези които участват за първи път/ документ за платен членски внос към РЗК и попълнена Заявка за участие на e-mail: rzk_plovdiv@mail.bg или в офиса на РЗК-Пловдив  с адрес: ул. Д-р Вълкович 3, п.к: 4000, най-късно до 29 март 2016 г. За майсторите, които ще участват за първи път, задължително заявката да бъде придружена със снимки на майстора и изделията му.
         Настаняването на майсторите по шатрите започва на 19 април 2016 г. (вторник) от 7.30 до 8.30 часа, след представяне на майсторско свидетелство и документ за платена “такса участие”. Районът около Главната улица е синя зона и след 8.30 се таксува по 1лв на час. Препоръчваме настаняването да стане в указаното време, защото след това ще бъде почти невъзможно.
Забележка:
След получено одобрение по e-mail или със съобщение на мобилен телефон. таксата за участие се плаща по банков път по сметка: Пощенска банка, IBAN: BG88 BPBI 7924 1063 8528 01, BIC: BPBI BGSF или с пощенски превод / до Тони Танева Симидчиева / , както и  в офиса на Регионална Занаятчийска Камара – Пловдив, до 13 април 2016 г. Фактури от РЗК ще се издават на място.
При платена такса и отказ от участие след (14 април 2016 г.) такси няма да бъдат възстановявани на майсторите. Не се разрешава преотстъпване правото на участие.
Подробна програма за  Панаира на занаятите ще публикуваме допълнително.
               

Свалете Заявка за участие в Пролетния Панаир тук.
Контакти:                                                                                 
Албена Халачева                          Банкова сметка: Пощенска банка  
GSM: 0879 83 95 77                      IBAN: BG88 BPBI 7924 1063 8528 01
Стац.: 032 /62 75 96                      BIC: BPBI BGSF
Сайт: rzkplovdiv.com
Facebook: Регионална Занаятчийска
Камара – Пловдив
Aдрес: Пловдив, ул. Д-р Вълкович 3, 
п.к: 4000