You are here:

Покана от РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВРЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ ПЛОВДИВ

 

Регионален етнографски музей – Пловдив има удоволствието да Ви покани на авторската изложба на Жулиета Георгиева „Акценти”, която ще бъде открита на 2 юни (понеделник) в 18:00 ч.

 

Майсторката Жулиета Георгиева вече 18 години се занимава със занаята „плетене на беленица”. Под нейните чевръсти ръце се „раждат” невероятни изделия, изработени от царевична шума. Неслучайно тя е член е на ЗНМХЗ – Пловдив. Участва редовно в Международния панаир на народните занаяти в АЕК „Етър”, като през 2010 г. тя печели голямата награда „Сребърна хлопка”. От 2010 г. майсторката демонстрира своя занаят в Бакаловата къща, която се намира в Стария град.

Жулиета Георгиева е автор е на три самостоятелни експозиции. Изложбата „Акценти”, която представя Регионален етнографски музей – Пловдив, е четвърта в творческата й биография. Този път тя съчетава различни природни материали с царевична шума. Използва топлината на дървото, здравината на камъка, нежността на керамиката, причудливостта на кокосовите влакна и типичните български тиквени кратуни, за да пресъздаде по свой начин съзвучието в заобикалящия ни свят. Всички те разказват различни истории, вплетени в изящните керамични съдове. Зрителят ще усети топлината на природата, нейното разнообразие и неподправена красота, пречупени през авторското виждане за хармония.

Изложбата може да бъде видяна от многобройните почитатели и гости на Пловдив в Регионален етнографски музей от 02.06.2014 г. до 18.06.2014 г.

 

Телефони за контакт:

Жулиета Георгиева – 0886 474 240

Стефана Минчева, PR и АСО
тел.: 032 62 63 39; 0878 625 257;
е-mail: ethnograph@abv.bg
; www.ethnograph.info
Регионален етнографски музей – Пловдив
Пловдив – 4000, ул. „Д-р Стоян Чомаков” № 2