You are here:

Парагравиране на 22 октомври от 14.00ч.

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ
Ви кани на изложба:
„Американски импресии” от Брайън Бейти

Брайън Бейти е художник от щата Юта, който се е специализирал в резбата на повърхността на яйца, кратуни, стъкло, метал, порцелан, керамика и дърво. През януари 2005 г. преоткрива парагравьора – високоскоростен резбарски и гравьорски инструмент, основен уред за реализация на творческите му идеи. Днес Бейти посвещава голяма част от времето си в предаване на умения и майсторство на младите си ученици.

Нашият гост има над 40 първи места и специални награди на конкурси за резба, сред които и специалната награда за най-добър художник в щата Юта. Бейти прави изложби в световни галерии и културни центрове, сред които художествената галерия Форбс в Ню Йорк, Градската галерия във Вермилион, Южна Дакота и галерията Патрик Муур в Солт Лейк Сити, Юта. Брайън Бейти е член на Международната гилдия за изкуства върху яйце и художествения съвет по изкуства на Уест Вали сити и журира международни конкурси за резба върху яйце.
В България Бейти е гостувал по покана на Националния етнографски музей при БАН – София, а също така и в Исторически музей – Велинград. На 15 октомври от 18:00ч. в Регионален етнографски музей – Пловдив ще открием изложбата „Американски импресии”, която ще продължи до 30 октомври.
Заповядайте на 22 октомври от 14:00 ч. да видите специална демонстрация на парагравиране.