You are here:

Майстори от Кралство Мароко в Пловдив 29.11.14г


    Скъпи приятели на РЗК –Пловдив,
    Каним Ви, да присъствате на съвместно събитие с посолството на  Мароко в Бакалова къща /Старинен Пловдив,  ул. Д-р Стоян Чомаков  9/ на 29.11.14г. /събота / от 11.00  до 14.00 часа.

Публикуваме поканата и програмата на събитието:
Посолство на Кралство Мароко
 София
Съвместен уъркшоп на български и марокански майстори-занаятчии.
Трансфер на ноу-хау и насърчаване на културното сближаване между двете страни.
29 ноември 2014
Посолството на кралство Мароко и Регионална занаятчийска камара Пловдив организират съвместен уъркшоп на български и марокански майстори занаятчии, който ще се проведе на 29 ноември 2014г, в 11 ч. в Бакалова къща, гр. Пловдив.
В тази връзка 4 марокански занаятчии ще вземат участие в уъркшопа, а именно  Хена художник, калиграф, тъкач и керамик. Също така ще се състои традиционна мароканска чаена церемония и ще има изпълнения на мароканска музика.
Програмата на мероприятието включва:
·         Откриване на церемонията от нейно превъзходителство посланичката на Мароко в България и официалните гости от България (кмет на гр. Пловдив, областен управител на гр. Пловдив)
·         Приветствия от страна на нейно превъзходителство г-жа Латифа Акхарбаш , Посланик на кралство Мароко в България, г-н Иван Влаев, председател на Национална занаятчийска камара на България и г-жа Тони Симидчиева, Председател на Регионална занаятчийска камара Пловдив
·         Мароканска автентична чаена церемония
·         Изложение на традиционни марокански занаятчийски изделия
·         Съвместен уъркшоп – изработка на съвместно занаятчийско изделие, демонстрация на марокански и български занаятчия с цел разкриване на 2 различни културни традиции и трансфер на ноу-хау
Това събитие се организира в рамките на дните на Мароко в България, които се провеждат между 19 и 30 ноември и има за цел да засили приятелските взаимоотношения между двете страни, да насърчи културния и творчески обмен и да подобри взаимното опознаване между Мароко и България.
С уважение,
Посолството на Мароко в България
Регионална Занаятчийска Камара – Пловдив

Предварителна програма на заключителното събитие на Дните на Мароко в България: Съвместен уъркшоп между марокански и български майстори-занаятчии в Пловдив.
11:00ч. Официално откриване. Представяне на посолството на Мароко в България. Поздравление от кмета на гр. Пловдив/Областния управител. Приветствия от Национална занаятчийска камара и Регионална занаятчийска камара – Пловдив
11:15 ч. Традиционна мароканска чаена церемония
11:30 ч. Изложение на марокански и български занаятчийски изделия
12:00 ч. Демонстрация на живо на марокански и български майстор-  занаятчия, създаване на съвместно изделие
13:00 ч. Закриване, заключителни изказвания и връчване на                                    подаръци