You are here:

Есенен Панаир на занаятите – Пловдив 2013Уважаеми колеги и приятели,

Регионална Занаятчийска Камара – Пловдив

Ви кани да участвате в Есенния Панаир на занаятите, който е част от празниците на Старинен Пловдив
от 27 септември 2013 г. до 29 септември 2013 г. (включително)
петък, събота и неделя

който ще се разположи на ул. Съборна в Старинен Пловдив

Организатори:  Община Пловдив, Старинен Пловдив, ОП – Туризъми
Регионална Занаятчийска Камара.

Откриване: 27 септември /петък/ от 11:00 часа.


Условия за участие:

Съгласно регламента право на участие имат всички членове на Регионална Занаятчийска Камара и Задругата на майсторите.
За да заявите желанието си за участие, трябва да изпратите копие на майсторско свидетелство и документ за платен членски внос към РЗК, и попълнена Заявка за участие на e-mail: rzk_plovdiv@mail.bg или по поща на адрес: Пловдив, ул. Д-р Вълкович 3, п.к: 4000, най-късно до 20 септември 2013 г.

Настаняването на майсторите по шатрите започва на 27 септември 2013 г. (петък) от 7.30 до 9.30 часа, след представяне на майсторско свидетелство и документ за платена “такса участие”.
Молим всички да бъдат точни, за да участват в откриването с подредени щандове.
Осигурятваме пропуски за влизане в Старинен Пловдив, затова молим всеки майстор да попълни, в заявката си, регистрационния номер на автомобила, с който ще влезе на територията на стария град.
Предоставяме шатра /отворена/ – 9 м2 , с възможност да се заеме ½ – 4.5 м2. 
Маси и столове се осигуряват от участниците.
Паркиране: на общинските паркинги в района, срещу такса от 8 лв. за 24 часа, която се обявява и плаща при влизане на паркинга.

Организаторите препоръчват майсторите, които ще участват в панаира да бъдат в народни носии или други интересни костюми, за да може да се представи по-атрактивно занаята и да вземат участие в Шествието по Главната улица на Пловдив. Всички участници да правят демонстрации на място /ако занаята го позволява/.
            При одобряване на кандидатите за участие в панаира с предимство ще бъдат тези майстори, които са атрактивни и участват активно в програмата на Панаира.
            Няма да бъдат толерирани и включвани за участие майстори, които не са спазили условията на организаторите в предишни издания на Панаира:
          Хигиена на работното място.
          Преотстъпване право на участие.
          Споделяне на шатра с нерегистриран за участие майстор.
          Предлагане на изделия, които не са занаятчийски и авторски.

Забележка:
Таксата за участие се плаща по банков път, с пощенски превод /до Тони Танева Симидчиева/ или в офиса на Регионална Занаятчийска Камара – Пловдив до 20 септември 2013 г. Такси, които ще се пратят с пощенски запис да се пускат след 06.09.2013 г. Фактури от РЗК ще се издават на място.
При платена такса и отказ от участие след последната дата за записване (20 септември 2013 г.) такси няма да бъдат възстановявани на майсторите. Не се разрешава преотстъпване правото на участие.
Подробна програма за Празника на Старинен Пловдив и Панаира на занаятите ще публикуваме допълнително.
             

ВНИМАНИЕ!

По време на „Есенния панаир на занаятите” ще се проведе Конкурс за сувенири със знаци, символи и емблеми на гр. Пловдив „Споделеният Пловдив”. Този проект е спечелен и финансиран от Общинска фондация „Пловдив 2019”.
Проектът си поставя за задача организирането на конкурс за сувенирни занаятчийски продукти, които да бъдат носители на духа на Пловдив и да бъдат използвани за визуално-предметното му представяне пред туристите, посетители на града, както и пред гражданите на Пловдив. Цел на проекта е насърчаването на интеграцията между занаятчийството, културата, образованието, бизнеса и общинските политики по отношение на икономическото развитие на Пловдив.
Ще бъдат ангажирани майстори, работещи с различни материали, които, ще запознаят деца, младежи и гости на Празника на Старинен Пловдив с традиционните техники за изработка на занаятчийски изделия, посветени на Пловдив – кандидат за европейска столица на културата.
Моля всички, които желаят,  да направят своя разработка и да участват в конкурса.  Могат да се включат майстори, членове на РЗК и ЗМНХЗ, които може и да не участват в Панаира на занаятите. Всеки може да участва с няколко изделия.
Ще бъде направена изложба, а комисия ще оцени изделията и ще определи наградените. Майсторите, чийто творби са одобрени ще имат възможност да подпишат договори с Община Пловдив, за продажба в Туристическите центрове на гр. Пловдив.
Важно!!!
Всяка година по време на „Есенния панаир на занаятите” ще се провежда конкурс за сувенири  и изделия със знаци, символи и емблеми на гр. Пловдив.

Публикуваме и някои от символите и знаците на гр. Пловдив, предложенията са като ориентир и не е задължително да ги използвате. Размера и броя на сувенирите, които ще участват в Конкурса се определят от майстора, който ще ги изработи. Може да видите снимка на обекта ако натиснете върху името:

1.  Античен театър
2.  Римски античен форум Одеон
3.  Римски стадион 

4.  Римска мозайка    
5.  Тепетата на Пловдив 
6.  Архитектура на Старинен Пловдив – тук може да намерите снимки на различни къщи, музеи и галерии, които са се превърнали в символи на Пловдив
7.  Паметник на хан Крум 
8.  Паметник на Съединението 
9.  Църква Св. Петка – Стара 
10. Църква Св. Димитър 
11. Църква Св. Неделя     

   

Надяваме се всички да участвате в нашия красив, пъстър и весел празник.

Свалете Заявка за участие в Есенния Панаир тук.

Контакти:                                                                                 
Петя Александрова Ташева               Банкова сметка: Пощенска банка  
GSM: 0879 83 95 77                            IBAN: BG88 BPBI 7924 1063 8528 01
Стац.: 032 /62 75 96                            BIC: BPBI BGSF
Сайт: rzkplovdiv.com
Facebook: Регионална Занаятчийска
Камара – Пловдив
Aдрес: Пловдив, ул. Д-р Вълкович 3, 
п.к: 4000