You are here:

ЕСЕНЕН ПАНАИР НА ЗАНАЯТИТЕ 24.09.15 – 27.09.15г.

Уважаеми колеги и приятели,
Регионална Занаятчийска Камара – Пловдив
Ви кани да участвате в Есенния Панаир на занаятите,
който ще се проведе на ул. Съборна в Старинен Пловдив
с
ПЛЕНЕР ПО ПЛЪСТЕНЕ
от 24 септември 2015 г. до 27 септември 2015г. (включително)
четвъртък, петък, събота и неделя
Организатори:  Община Пловдив, Старинен Пловдив, ОП – Туризъм, Регионален етнографски музей и
Регионална Занаятчийска Камара – Пловдив.
Условия за участие:
Съгласно регламента право на участие имат всички членове на РЗК от цялата страна с :
          платен членски внос;
          атрактивно облекло;
          демонстрации.
           Поради ограничение на местата, Ви уведомяваме, че не всички заявки ще бъдат одобрени. При много кандидати от един и същи занаят ще бъдат допуснати най-атрактивните. Искаме да направим за жителите и гостите на гр. Пловдив, истински празник, в който да покажем занаятите като начин на изработка и тяхното разнообразие. Няма да бъдат толерирани и включвани за участие майстори, които не са спазили условията на организаторите в предишни издания на Панаира като: липса на атрактивно облекло във всичките дни на Панаира, липса или символични демонстрации, наличие на изделия, които очевидно не са изработени от майстора или носят откровен кич. За целта ще има комисия, която ще одобрява участниците и комендант на Панаира, който ще санкционира и отстранява участници , които не отговарят на горепосочените условия.
Предоставяме шатра /отворена/ – 9 м2, с възможност да се заеме ½ – 4.5 м2.  Маси и столове се осигуряват от участниците.
Пленера по плъсти ще се проведе в два етапа. В първия майсторите ще изработват килимче по зададен мотив, а във втория изделие по избор.Наградният фонд е 600лв и др. предметни награди. Участие в Пленера могат да вземат майстори-плъстари,повече подробности на тел. 0879 83 95 77.                           
            ВНИМАНИЕ: Шатрата се ползва единствено и само от майстора-заявител. В случай, че на шатрата има други хора, други изделия, които не са изработени от майсторите или  се установи, че майстора е подал невярна информация в заявката относно демонстрациите и атрактивното облекло, си запазваме правото да ги отстраним от Панаира на занаятите.
За да заявите желанието си за участие, трябва да изпратите копие на майсторско свидетелство /за тези които участват за първи път/ документ за платен членски внос към РЗК и попълнена Заявка за участие на e-mail: rzk_plovdiv@mail.bg или в офиса на РЗК-Пловдив  с адрес: ул. Д-р Вълкович 3, п.к: 4000, най-късно до 10 септември 2015 г. За майстори, които ще участват за първи път задължително заявката да бъде придружена със снимки на майстора и изделията му.
         Настаняването на майсторите по шатрите започва на 24 септември 2015 г. (четвъртък) от 7.30 до 9.30 часа, след представяне на майсторско свидетелство и документ за платена “такса участие”.
Молим всички да бъдат точни, за да участват в откриването с подредени щандове.
Осигуряваме  влизане в Старинен Пловдив по списък, затова молим всеки майстор да попълни, в заявката си, регистрационния номер на автомобила, с който ще влезе на територията на Стария град.
Забележка:
След получено одобрение по e-mail или със съобщение на мобилен телефон. таксата за участие се плаща по банков път по сметка: Пощенска банка, IBAN: BG88 BPBI 7924 1063 8528 01, BIC: BPBI BGSF , с пощенски превод / до Тони Танева Симидчиева / или в офиса на Регионална Занаятчийска Камара – Пловдив от 10 до 20 септември 2015 г. Фактури от РЗК ще се издават на място.
При платена такса и отказ от участие след последната дата за записване (20 септември 2015 г.) такси няма да бъдат възстановявани на майсторите. Не се разрешава преотстъпване правото на участие.
Подробна програма за Пленера по плъсти и Панаира на занаятите ще публикуваме допълнително.
               
Надяваме се всички да участвате в нашия красив, пъстър и весел празник.

Свалете Заявка за участие в Есенния Панаир тук.
Контакти:                                                                                 
Албена Халачева                                Банкова сметка: Пощенска банка  
GSM: 0879 83 95 77                            IBAN: BG88 BPBI 7924 1063 8528 01
Стац.: 032 /62 75 96                            BIC: BPBI BGSF
Сайт: rzkplovdiv.com
Facebook: Регионална Занаятчийска
Камара – Пловдив
Aдрес: Пловдив, ул. Д-р Вълкович 3, 

п.к: 4000